Handleiding

Handleiding

Zorg altijd dat de onderliggende laag voldoende droog en uitgehard is en vrij van vet en ongeregeldheden.
Maak altijd fotos van de stappen die je doet en van de ondergronden die je bewerkt.

 1. Je pakt een liter Cobond en daar strijk je de te stuccen ondergrond mee voor. (dit moet altijd en tussen iedere laag, geen andere voorstrijk of hechtingsproducten gebruiken)

 2. Een zak Coprox dualcoat mixen met vijf tot zes liter water en een liter Cobond. (per zak aanmaken, voor vloeren mag dit eventueel zes liter en een liter cobond zijn) Let op: mengverhoudingen zijn zeer belangrijk!
  Dun laagje Coprox dualcoat met spaan (schraaplaag) tegen het te bewerken oppervlak aanbrengen en deze laag eventueel compleet vlakvol inbedden met Gitex groene gaas. (alleen bij gipswanden en plafonds,en onstabiele oppervlaktes, proef wordt geadviseerd)
  Verbruik kan voor deze laag varieren van 10m2 per zak tot ca 25m2 per zak (schraaplaag).

  tussen schraaplaag en afwerklaag voldoende droogtijd laten zodat de ondergrond zich kan zetten naar de eerste laag Coprox, geadviseerd wordt een á twee dagen

 3. Na droging schraaplaag, een keer licht met oud spackmes de ondergrond glad maken (korreltjes verwijderen)
  Schraaplaag weer instrijken met Cobond, dit mag nat in nat, dus net voor je de Dualcoat opzet. Een zak Coprox dualcoat mixen met vijf tot zes liter water en een liter Cobond. (per zak aanmaken, voor vloeren mag dit eventueel zes liter water en een liter cobond zijn)
  Afwerklaag Dualcoat vol opzetten, circa drie tot vijf millimeter. (Als de Dualcoat krast, is dit het teken dat je te dun aan het smeren bent) (zit je te dik zal de laag gaan craquleren!)
  Dit herhalen totdat het complete vlak gevuld is.
  Voor wanden wordt geadviseerd om dit in twee lagen te doen. (nat in nat methode)
  Indien de Coprox in de kuip indikt, kan men eventueel tijdens gebruik nog water toevoegen. (zorg dat het niet te dun wordt, de sterkte verdwijnt dan uit de Dualcoat en de kleur veranderd.
  Alles vlaksmeren met de spaan en ander stucadoorsgereedschap. Blad desgewenst nat maken.
  Als de laag voldoende aangetrokken is kan men deze met een witte of rode spons licht opschuren. (nat maken kan met blokwitter of bloemensproeier) (hierna circa 1 à 2 uur wachten!)
  Dan het oppervlak voor de eerste keer pleisteren met een middelgroot spackmes of spaan. (indien nodig nat maken met bloemensproeier) 
  Deze handeling herhalen tot dat het gewenste resultaat bereikt is, hoe langer je afwerkt hoe gladder de laag uiteindelijk wordt.
  Als je te vroeg de laag gaat pleisteren kunnen er blazen ontstaan in het oppervlak, probeer deze niet weg te smeren maar laat de laag een tijd rusten, na een tijd kan je ze probleemloos weg strijken in de ondergrond. Doe je dit niet dan kunnen er cracks en krimpscheurtjes ontstaan in de ondergrond en moet je het oppervlak opnieuw doen na droging.
  Na gereed werk meteen alle tape verwijderen en de laag voldoende laten drogen.
  De totale verwerkingstijd van Coprox duurt een lange werkdag van minimaal acht uur. (Voorbeeld: Als je om 7.30 begint met smeren dan heb je ongeveer voor de totale afwerking nodig tot ca 16.00/17.00.) (Dit hangt van de temperatuur en luchtvochtigheid af)
  Na een of twee dagen(afhankelijk van de droging)

 4. Na droging van de Dualcoat kan men de laag afwerken met impregneer, of diverse sealers van Coprox.
  Dit kan men met een roller of blokkwast aan brengen, kijk uit voor streepvorming.
  Als men de 2k sealer gebruikt wordt geadviseerd om de eerste laag met de standaard sealer te bewerken.

Let op, deze handleiding is een richtlijn om het product zo goed mogelijk te laten verwerken.
Ieder gebruiker dient zelf zorg te dragen voor de te bewerken ondergronden,en dit zelf te beoordelen of dit wel of niet mogelijk is.

Qlass Import BV kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schades en andere fouten die door verkeerd gebruik kunnen optreden,of door onstabiele ondergronden.

Copyright 2018 Coprox. All rights reserved. Design & development by We/Provide